Friday, 23 March 2018

PAN Hampir Mereput, Ulamanya Kembali Kepada PAS


PH di Kelantan khususnya PAN terus menerima tamparan apabila malam tadi, seorang ulama yang disanjungi oleh puak2 PAN iaitu Baba Zul kembali menyertai PAS secara rasmi...


Doa Laknat: Puak PKR lupa, Bila Kena Atas Kepala Sendiri


Berdoa agar musuh yang jahat dan golongan yang zalim mendapat pembalasan tuhan juga dibolehkan malah dituntut apabila kezaliman itu melibatkan kepentingan Islam dan umatnya.

Doa keburukan terhadap musuh yang jahat dan golongan yang zalim akan menggerunkan musuh dan menakutkan golongan yang zalim.

Wednesday, 21 March 2018

Kenapa Peribahasa Melayu banyak menggunakan binatang?


Pagi tadi ada sahabat hantar tulisan Ahmad Sayuti Bashiron bertajuk "Lembu, Negeri tak beragama, & kemusnahan Ahzab - Serangan fikrah "khawarij moden" dalam berpolitik."
yang banyak menyerang PAS khususnya Presiden PAS Hj ABdul Hadi Awang.

Bukan Hudud Sahaja Tak Ada Dalam Manifesto GAGASAN (PAS), Solat Pun Tak Ada!!Apabila Gagasan Sejahtera (GAGASAN) melancarkan Manifesto Malaysia Sejahtera-nya (Peringkat Pertama), kamu (baca PAN) segera melancang, mana hudud? PAS bohong, penunggang ugama!


Tuesday, 20 March 2018

33 pemimpin PPBM Kota Bharu sertai PAS


KOTA BHARU: Krisis melanda Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) kini menular ke Kelantan apabila Naib Ketua Bahagian PPBM Kota Bharu, Mohd Nor Hashim Che Min bersama 33 pimpinan utama parti itu dari bahagian sama menyertai PAS beramai-ramai.


Parti Generasi Baru (NewGen) Menyerati Gagasan Sejahtera (GS)


April 2017 Kepimpinan asal Parti Generasi Baru (NewGen Party) mendakwa partinya disalahgunakan Datuk Mohd Ezam Mohd Nor dan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dengan menukar nama parti itu kepada Parti Bebas Rasuah (PBR) seperti yang diumumkan awal bulan ini.


Monday, 19 March 2018

Masa Ada Hudud Engkau Tentang, Bila tak ada, engkau tanya kenapa tak ada. PAN ni Kaki Putar Belit ke?Timbul tanda tanya di makan PAS meletakkan agenda hudud mereka dalam manifesto yang diumumkan Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Cyberjaya malam tadi.


Malaysia Sejahtera: Tema Manifesto PAS-Gagasan Sejahteraa) Pada hari ini, Gagasan Sejahtera (GAGASAN) yang dianggotai oleh PAS, IKATAN dan BERJASA, serta badan-badan bukan kerajaan (NGOs) dan tokoh-tokoh (NGIs) mengumumkan, Manifesto GAGASAN yang bertemakan ‘MALAYSIA SEJAHTERA’ akan dilancarkan pada Ahad, 18 Mac 2018.

Muhyiddin Sedang Iklan Arak kata Lim Guan Eng
Seperti iklan Guinness Stout - itu perumpamaan digunakan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng untuk kempen kerajaan mengenai pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

Orang Tua ini Lagi Hebat... Mahathir patut malu!


Dipersenda kerana dipertaruhkan sebagai calon perdana menteri ketujuh Malaysia ketika usianya bakal mencecah 93 tahun tidak lama lagi, hari ini Tun Dr Mahathir mempamerkan kemampuannya memandu dalam cuaca buruk.


Kenapa tak letak Calon MB Kelantan daripada DAP? DAP pun nak Islam juga!


Faizal Ghazali menulis dalam Mkini; walaupun Pakatan Harapan (HARAPAN) Kelantan belum mengetengahkan siapa bakal calon menteri besar mereka sekiranya berjaya memerintah selepas pilihan raya umum (PRU) ke-14 nanti, cakap-cakap mengenainya tetap dapat didengari di sana sini.

Sunday, 18 March 2018

Adakah Rais Yatim Akan Jilat Ludah juga macam Mahathir?Ada cerita kononnya Tan Sri Rais Yatim akan meyertai parti bersatu. Sebaran ini kuat dikalangan pimpinan Bersatu. Tak tahu sama ada ini psywar untuk menarik sokongan kepada Bersatu atau tidak. Dr Kamarul Yusoff ada membuat komen perkara ini.

Ini teks penuh doa Ustaz Ahmad Dusuki yang di’spin’ pemberitaan oleh Malaysiakini & Cybertropper HARAPAN


Teks Doa Anggota Jawatankuasa PAS Selangor Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani ialah;

"Di malam yang baik ini, Ya Allah, kami berkumpul di padang ini mengharapkan kejayaan kepada Parti Islam Se-Malaysia, PAS, khususnya di bumi Selangor ini dalam pilihan raya yang akan kami lalui.


Malaysiakini adalah Penyebar BERITA FITNAH & Anti-ISLAM


Malaysiakini adalah sebuah portal berita yang sentiasa mengutamakan laporan berbentuk antiislam dan membuat berita fitnah kepada usaha peningkatan Islam.


AMANAH Putih Mata, Memang betul sekadar parti ‘balaci’ sahaja


Pengerusi DAP Johor Liew Chin Tong akan bertanding di kerusi Parlimen Ayer Hitam untuk berdepan Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Wee Ka Siong.


Sambil menjulang tangan Liew, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mengumumkan perkara itu di pusat pilihan raya Pakatan Harapan Ayer Hitam sempena sambutan ulang tahun ke-52 DAP.

Ayer Hitam merupakan kubu kuat MCA di Johor dan DAP dilaporkan menganggapnya sebagai kunci kemaraan HARAPAN pada pilihan raya umum (PRU) akan datang.

Pada PRU 2013, Wee yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri menewaskan calon PAS Hu Pang Chaw dengan majoriti 7,310 undi.

DAP mengambil jalan yang cerdik mengistiharkan awal siapa calon Ayer Hitam bagi menyekat desakan Timblan Presiden Amanah Salahuddin Ayub bagi kerusi berkenaan.
15 Januari 2018 lalu, Pihak Amanah berkata, parti Amanah akan bertanding di kerusi Parlimen Ayer Hitam dan menjadikan parti berkenaan bakal mewakili tiga kerusi Parlimen di negeri Johor.
Timbalan Presiden Amanah, Salahuddin Ayub berkata, persefahaman telah dicapai sejak dari peringkat awal lagi dan penjelasan yang telah dibuat oleh Pengerusi DAP Johor Liew Chin Tong sebelum ini telah merungkai kekeliruan atau salah faham berkenaan.

“Tidak timbul sebarang masalah, penjelasan telah dibuat oleh Pengerusi DAP (Liew Chin Tong) yang dia tak ada masalah sekiranya di akhir nanti, calon yang bertanding di Parlimen Ayer Hitam calon
Amanah dan menggunakan lambang Amanah.

“Itu persefahaman yang sejak awal lagi dah dicapai...dan penerangan itu sudah memberikan gambaran yang jelas kekeliruan berkenaan,” katanya kepada Sinar Harian sempena Majlis Minum Petang bersamanya, di Restoren Dapur Anjung Moncheh, di sini, petang tadi.

Yang jelas AMANAH sekadar'balaci' atau tukang pasang bendera bagi DAP di Ayer Hitam.


XOXO - Parti AMANAH sebenarnya parti yang tak ada maruah selalu ditindas dalam setiap kali mesyuarat PH, itu nasib apabila menjual agama kononnya nak keuntungan dalam menerajui Putra Jaya....

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/

Patutlah PKR boleh berbaik semula dengan Mahathir, Perangai PKR sebiji Macam UMNO dan MahathirPesuruhjaya PAS Selangor Sallehen Mukhyi mempertahankan tindakannya menghantar surat kepada Sultan Sharafuddin Idris Shah.


Azmin dah “tak Sihat” ke? Apa PASbuat semua tak betulWalaupun PAS tak banyak sokongan bukan Islam di Selangor, tetapi kesungguhan PAS bekerja untuk membantu rakyat telah menunjukkan sokongan PAS meningkat dari sehari demi sehari.

Apa Sebenarnya Permainan DAP dan MCA?


Sekali lagi pertanyaan mengenai kecenderungan politik akhbar The Star timbul bila membaca rencana-rencana politik tulisan wartawan-wartawan kanan akhbar The Star hari ini.


Atas Nasihat Bapa Angkat Azmin Buli PAS dengan Kejam di Selangor


Ingatkan penuh Stadium Malawati Shah Alam Karnival Himpunan Rakyat bersama-sama dengan Tok Dad Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR.


Blog archive