Friday, 30 March 2018

Akhirnya Husam Akui Belum Cukup Yakin Itu Suara Nik AbduhBerbulan-bulan kecoh pasal klip suara yang kononnya mirip suara Nik Abduh, akhirnya semalam baru Husam akui yang mereka baru hantar klip itu ke makmal untuk dikaji kesahihannya. Secara tak langsung tindakan beliau itu juga sebagai bukti perakuan yang beliau sendiri belum cukup yakin kepada klip suara yang disebar sebelum ini adalah suara Nik Abduh.


Mana Penasihat Agama PAN 2 Orang Ni? Atau sekadar tukang baca doa aje ke?


Ahli Parlimen Sepang, Hanipa Maidin berkata “kalau saya tuhan” ketika bertikam lidah dengan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) dan PAS di Dewan Rakyat semalam tidak dapat dinasihat, tak nak bertaubat walaupun dinasihat oleh Mufti Perlis.

Mat Sabu Dedah 2 Kekuatan PAS pada ceraman di Guar Chempedak secara tak sengajaHampir 90% ceramah Mat Sabu pada ceramah Pakatan Harapan (HARAPAN) di Guar Chempedak yang terletak di dalam negeri Jelapan Padi malam tadi adalah menyerang PAS. Itu tanda mudah bahawa di Kedah HARAPAN lebih takut PAS daripada UMNO.

Dua-dua Permain Tuhan Untuk Tegak Hujah


Untuk tegak hujah Tuhan jadi sandaran itulah sikap jika agama sudah jadi mainan politik demi untuk mencapai cita-cita nafsu.

Tun Mahathir dalam ceramah pada himpunan Bersih di hadapan Parlimen menuduh DS Najib tidak lagi menyembah Tuhan. Najib sembah duit.


Tuesday, 27 March 2018

80 ahli PKR Gua Musang sertai PAS


KOTA BHARU: Ketika Umno dan Barisan Nasional (BN) mengimpikan mahu menawan Kelantan, hari ini 80 orang pula pemimpin dan penyokong PKR menyertai PAS.

Kumpulan terbabit diketuai bekas penyelia Dun Nengiri, Syed Azhar Syed Alwi. (Foto atas: Syed Azhar menyerah borang menyertai PAS.)

Politik DAP Dan MCA - Tetap Bersaudara Luar Dan DalamKemesraan jelas terbayang di dalam senda gurau aras tinggi antara Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng dan Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Ir. Wee Ka Siong.

Semua “perkelahian” antara DAP dan MCA hanyalah satu “drama bersiri” politik yang beragenda. Satu parti mengasak dari dalam manakala parti yang lain menekan dari luar.

Monday, 26 March 2018

Sudah Sampai Masa Ahli Pas Seluruh Malaysia Boikot Sinar Harian Sebagai Pengajaran!


Berita fitnah ini sangat jelas dirancang apabila Sinar Harian terpaksa mengubah tajuk sebanyak tiga kali;

1. PAS ambil pendekatan berkecuali isu 1MDB
2. PAS ambil pendekatan ‘berkecuali’ isu 1MDB
3. 1MDB: Jangan terus hukum

Sunday, 25 March 2018

Mahathir mengaku calon Pakatan harapan Boleh dibeliPakatan Harapan (PH) tidak akan mengumumkan awal-awal calon Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), kata Pengerusinya, Tun Dr Mahathir Mohamad.