Saturday, 28 April 2018

Tok Mum Bertanding 2 Kali Tanpa Pengurus CalonRestu Ibu - Kenapa Perlu Mengecewakan Ibu Kononnya Nak meneruskan Legasi Ayah


Setiap perbuatan kita hendaklah mendapat restu ibu kerana keberkatan itu berada pada ibu, apatah lagi bila ayah tiada.. ibu hilang sebahagian kasih sayang... jangan perbuatan kita membelakangi mereka apatah menghilang diri... jangan sekali-kali membuatkan ibu kita sedih dan sangat buruk
jika kita menghampakan mereka.. hebat mana ilmu kita, tinggi pengajian kita,  warak mana kita
jika ibu menitis air mata kerana kita..

Doa Ustaz Fadhir Harap Mahathir Panjang Umur


Pada tahun 2000, Al-Marhum Dato' Ustaz Fadzil Noor bekas Presiden PAS, pernah mendoakan agar Mahathir dipanjangkan umur untuk melihat kemusnahan yang telah dilakukannya sendiri. Apakah kini doa Al-Marhum mantan Dato' Presiden PAS itu dimakbulkan satu demi satu?

Rumah Mahathir Lebih Sederhana Berbanding Rumah Haji Abdul Hadi


Terkejut dengan satu poster daripada HARAPAN yang mengatakan Tun Mahathir lebih sederhana daripada Abdul Hadi pasal rumah Mahathir tiangnya bukan simen. Aku tergolek gelak lihat bertapa bongoknya hujkah mereka... tak percaya??

Ustaz Azhar Minta Pilih Islam


“… Pada hari ini telah Aku sempurnakan agamamu untukmu, dan telah Aku cukupkan nikmat-Ku bagimu, dan telah Aku ridhai Islam sebagai agamamu…” [al-Mâidah/5:3]

Sebagai bukti syukur seorang Muslim atas nikmat ini adalah dengan menjadikan dirinya sebagai seorang Muslim yang ridha Allâh sebagai Rabb-nya, Islam sebagai agamanya, dan Rasûlullâh Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam sebagai Nabinya. Seorang Muslim harus menerima dan meyakini agama Islam dengan sepenuh hati. Artinya ia dengan penuh kesadaran dan keyakinan menerima apa yang diajarkan oleh Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam dan mengamalkan sesuai dengan apa yang diajarkan oleh beliau Shallallahu ‘alaihi wa sallam. Jika seseorang ingin menjadi Muslim sejati, pengikut Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam yang setia, maka ia harus meyakini Islam sebagai satu-satunya agama yang haq (benar). Ia harus belajar agama Islam dengan sungguh-sungguh dan mengamalkan Islam dengan ikhlas karena Allâh Azza wa Jalla dengan mengikuti contoh Nabi Muhammad Shallallahu ‘alaihi wa sallam .

Thursday, 26 April 2018

Harga Petrol Mengikut Harga Pasaran?


Kita betul-betul kena kencing oleh Najib dalam isu harga petrol dan disel. Kerajaan tarik subsidi kerana nak bantu rakyat untuk perkara lain. Harga petrol akan ikut harga pasaran. Sebelum harga petrol dunia turun tapi pelik di Malaysia naik. JANGAN ANDA KENA KENCING LAGI OLEH BN.Sekarang nak undi senang aje pilih antara 3


Anda tak perlu fikir panjang untuk pergi mengundi 9 Mei ini. Anda hanya perl pilih 3 iaitu PENCURI DUIT RAKYAT. Satu Lagi BEKAS PEROMPAK WANG RAKYAT juga kini kononnya nak tangkap anak muridnya bekas perompak. Atau pilih aje parti yang nak bawa Islam sebagai penyelesaian masalah. Walaupun kumpulan ini daif tapi iktizam mereka cukup tinggi.Jangan Makan Ayam Kalau Harga Naik


P.129 Kuala Pilah...ekau bukak mato luas2 jang, oii, jgn tengok dongan tolingo, tengok dongan mato hea. Macam ni la montori kau jang oii. Ekau berkonan jugak hea, tak dapek la den nak nolong hea.


Awasi DAP di sebalik Logo PKRDalam situasi PKR, PPBM dan AMANAH masih terkial-kial menempatkan calon,
berebut sama sendiri. Malah ada bantahan dan boikot kerana team tersingkir,
DAP bukan sahaja telah mengesahkan calon di kawasan kemahuan mereka,
malah mereka sudah pun mempunyai senarai bakal-bakal Menteri Kabinet.
DAP juga sudah mendahului parti-parti sekutunya  dalam banyak perkara lain
kerana memanfaatkan kesempatan  daripada pelbagai masalah dalaman
parti-parti  komponen dalam gabungan yang tidak rasmi tersebut. DAP juga
sanggup mengorbankan LOGO RASMI ROKET demi tujuan mengaburi
PENGUNDI MELAYU ISLAM

XOXO - Demi kedaulatan Islam, Awasi perancangan musuh Islam...

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/

Monday, 23 April 2018

Penyokong PH sebarkan berita palsu kononnya PAS mencalonkan Nurul Mohamed Yusoff, seorang bangladesh sebagai calon PRU 14! Keji sungguh propaganda mereka!


Saya kenal Nurul ni agak lama di facebook. Dari 2014 lagi. Dia adalah seorang warganegara Malaysia, seorang mamak. Dia adalah jurutera lulusan UIA yang juga mempunyai MA Sains Politik daripada UM! Takkanlah hanya kerana kulitnya sedikit gelap, terus dicop dia orang bangladesh!

Mantan Penjawat Awam Membongkar Kelemahan & Keburukan PAS Sebagai Parti Islam Tertua di Malaysia


👉  Senjata yang perlu diketahui oleh mrk yg bencikan PAS

AKUAN BEKAS PENJAWAT AWAM

✋️Saya merupakan seorang bekas penjawat awam yang pernah bertugas didalam keselamatan negara.

🤐Sepanjang perkhidmatan saya dari umur 19 tahun hingga 56 tahun (37 tahun) saya amat menyanjungi PAS (Parti Islam Semalaysia), walaupun pada awal perkhidmatan, saya amat negatif kepada parti pembangkang ini namun dari masa ke masa saya mulai berpandangan positif kepada parti ini.

Sunday, 22 April 2018

Hari-Hari Kecam TV3 dan RTM, Tapi Berita Mereka Jadi Hujah... Macam Bodoh AjeKita selalu dengar bagaimana penyokong HARAPAN merunggut kerana RTM dan TV3 menyiarkan berita bohong, putar belit dan fitnah. Mereka kecam TV3 dan RTM. Mereka boikot, buat demostrasi bakar sepanduk.

DAP tajamkan lagi persepsi anti Melayu Islam16 APRIL lalu, sewaktu mengumumkan pencalonan David Nga Kor Ming sebagai wakil DAP bagi kerusi P76 Telok Intan, Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, turut mengumumkan bahawa, jika menang, Nga Kor Ming “akan jadi Menteri di Kabinet baru Pakatan Harapan (PH)”.

Kenapa Perlu TOLAK DAP pada PRU-14 ini - Prof Dr Ridhuan Tee1. Jangan kecam saya. Ini realiti bukan fantasi. Kita bukan rasis kerana Islam itu universal. Saya pun keturunan cina. Saya sayang bangsa saya tetapi saya lebih sayang agama saya. ORANG ISLAM BACA ELOK-ELOK

Kerajaan Perpaduan tanpa pembangkang


Kita selalu dengar, PAS jadi King Maker. Persoalan PAS akan tubuh kerajaan dengan siapa sudah dijawab oleh TGHH, iaitu dengan parti yang menerima syarat yang dikemukakan PAS iaitu menerima Islam.

UMNO Taja Kempen Pilihanraya Mahfuz RM60k Di Pokok Sena


Selepas beberapa siri serang Mahfuz Omar yang mendakwa PAS terima duit Umno, muncul suara-suara dari utara yang menceritakan kepada saya bagaimana Mahfuzlah  yang sebenarnya yang menerima duit Umno. Mahfuz menyerang PAS menggunakan ucapan Dr Zuhdi Marzuki bahawa PAS memang ada menerima derma. Namun bila diamati video ucapan Dr. Zuhdi tersebut, ternyata Mahfuz secara zalim membuat fitnah mengaitkannya dengan Umno.