Friday, 4 May 2018

Akhirnya Khalid Dedah Dia Difitnah Kerana Anwar Mahu Guna Duit Kerajaan Selangor


Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mendakwa dipecat daripada PKR pada 2014 kerana keengganannya menggunakan wang kerajaan negeri untuk kepentingan parti.

Abdul Khalid mendakwa Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, mahu beliau menggunakan wang kerajaan negeri untuk mengadakan program dan kempen PKR.

Mangsa Memali 'mati katak', bukan mati syahid kata Dr Mahathir Apa Komen Nik Omar?


TUN Dr Mahathir Mohamad mendakwa 14 mangsa yang terkorban dalam tragedi berdarah Memali pada 1985 sebagai ‘mati katak’, bukan mati syahid ketika berucap pada Ceramah Perdaa bersama Calon PKR P121 Lembah Pantai di perkarangan Projek Perumahan Rakyat (PPR) Kerinchi di Kuala Lumpur, semalam.Sejak Mahathir Dihati, Dah Pandai Fitnah PAS: Calon PAS Tarik Diri Di Dun Rantau

Fitnah Presiden PKR

PAS mengecam kenyataan Presiden PKR dalam ceramahnya di Indera Mahkota Kuantan Pahang bahawa calon PAS menarik diri daripada pencalonan untuk DUN Rantau untuk memberi laluan kepada calon BN.

Thursday, 3 May 2018

Fitnah itu tidur, Allah melaknat orang yang Membangkitkannya. Dulu Fitnah Audio Nik Abdul, Kini AMANAH terkena balasannya...


Seorang lelaki mendakwa dirinya anggota AMANAH hari ini menuduh salah seorang pemimpin parti itu berkelakuan sumbang tetapi tidak memberikan apa-apa bukti bagi menyokong dakwaannya itu.

Rizal Abu Bakar, yang mendakwa daripada AMANAH Kuala Kedah mengadakan sidang akhbar di sebuah hotel di Kuala Lumpur hari ini berjanji untuk mendedahkan "skandal video seks terbaru" yang melibatkan seorang pemimpin parti itu.

Nik Omar Persenda Ayahnya, Kononnya Dia Mimpi Ayahnya Pakai T-Shirt Belakangnya Ada Gambar Mahathir


Nik Omar Nik Abdul Aziz hari ini mempersendakan mimpi presiden PAS yang dikatakan melihat Allahyarham ayahnya, Datuk Seri Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam keadaan tempang.


Calon Pakatan Harapan (HARAPAN) bagi dewan undangan negeri (DUN) Chempaka itu mengulas mimpi berkenaan dengan bercerita tentang mimpi seseorang yang juga mendakwa berjumpa Allahyarham ayahnya dalam tidur.

Wednesday, 2 May 2018

5 Sebab Kenapa Pas Wajar Raikan Kemenangan Walaupun Hanya Permohonan Interlokutori?


1. Secara mudahnya, permohonan interlokutori  adalah suatu permohonan sebelum perbicaraan penuh.

Permohonan tersebut boleh wujud dalam banyak jenis, yang mana tujuannya adalah sama ada untuk melemahkan kes pihak lawan, memberi lebih merit kepada kes, membatalkan tindakan pihak lawan ataupun memanjangkan masa tindakan.

Kes saman sarawak report.... Fitnah RM90 juta kini terburai


Kes saman sarawak report....banyak juga org tak faham dan melatah dan masih percaya apa shaja SR kata... sedangkan SR ini memang sumber fasiq... Sumber org bukan islam yg jelas papar cerita fitnah.

Facebooker Harapan Buat Posting Bodoh (8)


Satu menjadi trend facebooker penyokong HARAPAN mereka ini buta maklumat tak tahu berita benar. Oleh kerana tak guna akal mereka sekadar copy & paste maklumat tanpa membuat penelitian.

Tuesday, 1 May 2018

Perpatah Cina Kata Kalau Kepala Ikan Busuk, Seluruh Ikan Busuk


NAK BERITAHU BERSALAM BUKAN MAHRAM SALAH
DI SISI ISLAM PUN TAK BOLEH, BAGAIMANA NAK PERJUANG
LAIN-LAIN PERATUARAN ISLAM.
MANA SLOGRAM RAHMATAN LIL ALAMI??
INI YANG NIK OMAR KATA “ORANG LAIN ADA CARA
LAIN NAK BUAT ISLAM”

Surat Terbuka Kepada Anak-Anak Pemimpin Yang Meninggalkan Perjuangan Ayah
Kamu juga seperti anak-anak saya,
Selamat bersama bahtera PAS dan Gagasan Sejahtera. Bacalah Al-Quran, jangan baca Facebook sahaja.

Al-Quran mengisahkan anak Nabi Nuh A.S yang memperlekehkan bahtera ayahnya dan lebih yakin kepada bukit yang dapat dilihat gagah boleh menyelamatkannya daripada taufan terbesar, maka bahtera ayahnya ditinggalkan.


Monday, 30 April 2018

Gerakan Dalaman Untuk Anak Muda Undi PAS, Walaupun Bersama HARAPAN


Dulu anak muda ramai bekerja di bilik gerakan BN @ UMNO, di Markaz-markah BN tetapi mereka mengundi PAKATAN RAKYAT (PR). Sekarang trend baru mereka ahli PKR, berkerja dengan PKR dan HARAPAN tapi bila mengundi mereka mengundi PAS.

Budaya Politik Matang Dan Sejahtera (BPMS)


Politik Bijaksana.

(Ditulis pada 01.05.2017 - Ulang Tayang)
Selamat Mengundi.

1. Topik ini bukanlah topik yang digemari ramai terutama kaum wanita. Tetapi saya ingin kongsikan dua petikan termahan ayat al Quran dan satu petikan hadis yang saya baca agar menjadi renungan bersama.

Sunday, 29 April 2018