Saturday, 27 January 2018

UMNO Sedia Bersama AMANAH (PAN) Untuk Menjatuhkan PAS Di Kelantan Kata Kuli


GUA MUSANG - BN akan menyokong siapa sahaja yang menentang seteru parti termasuk Amanah.
Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, beliau juga tidak menolak kemungkinan tindakan parti serpihan Pas itu adalah bertujuan menarik sokongan BN.

"Amanah tidak bersama Pas sejak dahulu lagi dan berhasrat untuk bertanding di kawasan milik Pas.

Friday, 26 January 2018

Program Sarapan Pagi HARAPAN lingkup, Ceramah pun kantoi...


Apabila Mahathir membuat roadshow turun ke setiap pelusuk negeri untuk berceramah. Ramai membuat anggapan salah kononnya Mahathir Bapa Permodenan Malaysia masih ada 'bisa' untuk menjatuhkan Najib dan BN.

Mereka mula sombong dengan PAS dan cuba membuat fitnah dan tohmahan jahat kepada PAS kononnya PAS nak bersama UMNO dan BN.

Program Sarapan Pagi Bersama Mukhriz Di Baling Lebih Ramai AJK Daripada Peserta


Setelah memaki hamum PAS denga pelbagai tuduhan dan fitnah mampukan PAKATAN HARAPAN menyaingi PAS untuk menambat hati rakyat untuk menjatuhkan kerajaan UMNO/BN kalau 4 parti hanya boleh buat program lebih ramai AJK daripada peserta.

Pepsi atau Coke, Kenapa Tak Memilih Mineral Water?


Tun Mahathir menulis dalam blognya...

Puak yang tidak dapat fikir ini dikenali sebagai puak jahiliah. Jika kita tergolong dalam puak ini, tak mungkin kita bezakan antara yang bertanding. Dan mustahil kita akan maju.


Babi disembelih dengan nama Allah & perempuan botak menutup kepalaMahathir Mohamad menulis dalam blognya...

Tetapi saya tidak dilarang bertanya jika ada perkara-perkara yang saya perlu penjelasan dari orang alim dalam agama Islam. Sesungguhnya banyaklah perkara yang mengelirukan saya berkenaan agama Islam.

Thursday, 25 January 2018

Mokhzani Juga Akan Bertanding PRU-14 nanti?? Kesian Muhyiddin...Sumber dalaman mengesahkan bahawa seorang lagi anak Mahathir akan bertanding dalam PRU14 yang akan datang.

Difahamkan dia adalah Mokzani dan kawasan dia bertanding adalah di Titiwangsa atau Setiawangsa.

Wednesday, 24 January 2018

DAP Agih Dedak untuk “Bodoh”kan Pengikut Islam HARAPAN


Roketkini akhbar DAP menyiarkan Kerajaan Negeri Pulau Pinang hari ini mengumumkan pemberian elaun bulanan kepada 1,157 pegawai masjid bermula bulan ini sehingga Jun tahun ini.


Tuesday, 23 January 2018

DAP dan Pimpinan Mereka Sangat Anti Kepada Islam


PAS menegaskan untuk tidak akan menerima agenda anti-Islam yang dibawa oleh parti rasis dan cauvinis, DAP sekaligus mengulangi pendiriannya menolak sebarang kerjasama dengan parti berkenaan. Pengalaman bertahaluf dengan DAP sudah membuka mata pimpinan PAS kerana DAP pandai bermain kata-kata serta menyembunyikan agenda sebenar mereka,

Ustaz BERSATU kena nasihat Tun Mahathir dulu supaya benarkan Siti Hasmah bertudung


Hari ini parti Bersatu melalui seorang ustaznya berkata bahawa parti Bersatu akan menyediakan ustaz-ustaz mereka untuk lawan salah faham terhadap Islam.

Malaysiakini menyiar "Langkah menyertai politik untuk melawan salah faham tentang Islam adalah cabaran baru buat pelajar kedoktoran Pengajian Islam, Abu Hafiz Salleh Hudin.

DAP Tuduh Parti WARISAN (Shafie Apdal) makan dedak, mesra BN


KOTA KINABALU: Gabungan pembangkang Sabah tidak boleh mempunyai satu parti yang dominan seperti yang berlaku dengan Umno, kata Penasihat DAP Sabah Jimmy Wong.

Bercakap pada sidang media hari ini, Ahli Parlimen Kota Kinabalu it berkata semua parti pembangkang harus bekerja secara berpasukan jika bersungguh menumbangkan kerajaan BN.


Makin banyak Mahathir bercakap Soal Islam, Makin Nampak Kejahilannya


Saya dipesan, bahkan dilarang oleh kawan dan musuh supaya tidak berkata apa-apa berkenaan agama Islam, agama saya.

Mereka berkata bahawa saya tidak berpelajaran agama dan tidak faham bahasa Arab. Dan saya tidak ternampak sebagai seorang ulama iaitu saya tidak berserban dan berjubah dan tidak pula berkasut selipar.

Tak Sesuai PKR Tanding Banyak Kerusi di Kelantan Kata Penganalisis Amanah (PAN)


Kemahuan PKR Kelantan bertanding di 15 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dilihat tidak sesuai kerana parti itu bersifat 'urban based party', kata penganalisis politik, Dr Mazlan Ali.

Menurut beliau, PKR hanya sesuai bertanding di kawasan bandar yang mempunyai kerusi campuran sekitar 55 peratus Melayu dan 45 bukan Melayu.

Sunday, 21 January 2018

Bapa, Anak Sama Aje... Itu belum masuk Cucu... Penentang Islam!


Kuala Lumpur: Keganasan akan subur dan masyarakat negara ini akan berpecah belah sekiranya agenda Islamisasi yang berlaku di Malaysia berterusan, demikian menurut Datin Paduka Marina Mahathir ketika melancarkan buku ‘Illusions of Democracy: Malaysian Politics and People Volume II’ di Kuala Lumpur pada 17 Januari baru-baru ini.

Mahathir Sudah “Murtad” kata Penulis DAP Dalam Roketkini...


Terkejut saya bila membaca tulisan editor akhbar rasmi DAP, Roketkini, Izmil Amri Ismail, bertajuk “Mahu Menang Bersama Dr Mahathir, Atau Tewas Di Tangan Najib?” pada 19 Januari 2018 yang menyebut “Dr Mahathir sudah murtad daripada perjuangan Umno yang dibinanya selama puluhan tahun” dan mengibaratkan penyertaan Tun Dr Mahathir Mohamad ke dalam Pakatan Harapan seperti “Pope masuk Islam” kerana kedua-dua pernyataan ini, iaitu “murtad” dan “Pope masuk Islam”, seringkali dikaitkan dengan konotasi keagamaan.

HARAPAN Jaja Fitnah untuk Jatuhkan Sesama Sendiri... Kini PKR Selangor Jadi Sasaran


PKR Selangor tidak berbincang dengan PAS berhubung pengagihan kerusi di negeri itu, kata timbalan pengerusinya Zuraida Kamaruddin.

“Tiada rundingan kerusi dengan PAS,” kata Zuraida kepada Malaysiakini.