Friday, 26 January 2018

Pepsi atau Coke, Kenapa Tak Memilih Mineral Water?


Tun Mahathir menulis dalam blognya...

Puak yang tidak dapat fikir ini dikenali sebagai puak jahiliah. Jika kita tergolong dalam puak ini, tak mungkin kita bezakan antara yang bertanding. Dan mustahil kita akan maju.


Tak hairanlah jika kita tidak akan undi dalam pilihan raya 14. Jika memilih antara Pepsi dengan Coca pun kita tak dapat, apatah lagi antara BN dengan HARAPAN. Tentu terlalu berat bagi kita.

Oleh itu jangan pilih. Selamatlah kita.

Selamatkah?

Saya pula mengulas....

Saya tertarik dengan satu komen daripada Omar, seorang perempuan nak kena rogol, .buat apa nak melawan kalau kesudahannya kena rogol juga. Perempuan itu boleh redha sahaja ketentuan yang telah diazalikan kepadanya. Kalau redha maybe dalam keperitan dirogol ada sedikit nikmat.


Islam mengajar jika perempuan yang nak dirogol mempertahankan kesuciannya sehingga mati sangat besar ganjarannya. Walaupun Islam membenarkan mengambil pilihan untuk terus hidup.

Isu Pepsi dan Coke bermula apabila satu kumpulan sangat kecewa dengan pemilihan Tun Mahathir sebagai PM jika HARAPAN menang PRU14 nanti. Bagi mereka Mahathir dan Najib sama sahaja kedua-duanya adalah perompak wang rakyat.

Malangnya kumpulan ini cuba menyembunyikan hakikat ada satu pilihan lagi iaitiu block 3 GAGASAN SEJAHTERA (GS) yang dipimpin oleh PAS.

Tapi mereka semua fobia dengan Islam sedangakan dalam GS itu terdapat DHPP dan PCM yang bukan Islam menerima Islam sebagai keadah penyelesaian masalah masyarakat di Malaysia.

Manusia lumrah mengambil pilihan melawan jika hendak dirogol. Pilihan yang mana kurang "damaging leader"

Saya rasa tidak perlu memeilih pepsi atau coke, pilihlah mineral water (PAS dan GS) kerana itu sebaik-baik pilihan. PAS tidak perfect dan sukar kita nak cari suatu kesempurnaan tetapi PAS dan GS adalah pilihan terbaik. Jika kita tak mengundi kita ibarat rela dirogol.

Jika kita pilih pepsi atau coke sama seperti kita melanggan 'pelacur'.


XOXO - Ada yang baca komentar ini pandai grafik. Boleh tolong buatkan poster Pepsi, Coke dan Mineral Water... dengan letak simbol dan tandakan memilih mineral water adalah pilihan terbaik untuk menjaga kesihatan yang berpanjangan..

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/

No comments:

Post a Comment