Thursday, 1 March 2018

Khalid Samad Cagar Bini Puak PAN Serang PAS...


Selepas PPBM menyatakan hasrat mengadakan kontrak menghalang calonnya daripada melompat parti, Amanah berkata ia juga sedia mempertimbangkan jaminan seumpama itu menjelang pilihan raya umum akan datang.


Jangan Undi Dacing Jangan Undi Bulan Kempen HARAPAN (Mahathir) Terkini menunjukkan HARAPAN mula merasai PAS Mengugat..


PEKAN - "Jangan undi dacing, jangan undi bulan," kata Pengerusi Pakatan Harapan (Harapan), Tun Dr. Mahathir Mohamad kepada masyarakat Orang Asli di Perkampungan Gumum, di sini, petang tadi.

Wednesday, 28 February 2018

Semenjak Mahathir Jadi Mentor HARAPAN, Azmin Mula Ikut Perangai UMNO seksa Rakyat DUN PAS


Sembilan Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS Selangor terpaksa mengeluarkan wang sendiri berjumlah RM700,000 untuk program bagi dua bulan terakhir selepas peruntukan mereka didakwa dibekukan kerajaan negeri.


Bila Pula Wan Saiful masih Ahli PAS? Nak bodohkan pembaca ke?Penganalisis politik Wan Saiful Wan Jan, yang baru-baru ini melepaskan jawatan di Institut Demokrasi dan Hal Ehwal Ekonomi (Ideas), menyertai PPBM.

Berdasarkan jemputan sidang media parti itu, ahli PAS seumur hidup mengikut berita psywar HARAPAN itu akan dialu-alukan secara rasmi sebagai ahli PPBM Khamis ini.


Yang Ini Lim Kit Siang & Pimpinan Amanah (Pan) Tak Faham Kenapa Perlu Undang-Undang Islam


BANDA ACEH: Dua penganut Kristian di Aceh memilih menjalani hukuman sebat di khalayak ramai mengikut undang-undang syariah wilayah itu bagi mengelak dibicarakan di mahkamah dan berkemungkinan dihukum penjara.
Dahlan Silitonga, 61, dan seorang wanita, Tjia Nyuk Hwa, 45, yang didapati bersalah bermain permainan video berunsur judi di kafe siber, masing-masing menjalani hukuman sebat enam dan tujuh kali, semalam.

Penduduk bukan Islam di Aceh yang melakukan kesalahan mengikut undang-undang kerajaan dan syariah boleh memilih dihukum mengikut satu daripada sistem terbabit.

Dahlan dan Tjia antara lima pesalah, termasuk satu pasangan yang berkhalwat menjalani hukuman sebat, semalam.

“Hukuman di khalayak ramai ini bagi mengelak orang ramai mengulangi kesalahan,” kata Datuk Bandar Banda Aceh, Aminullah Usman.

Hukuman sebat itu dilakukan di atas pentas luar sebuah masjid dan disaksikan kira-kira 300 orang.
Namun, ia turut mengundang ejekan penonton sementara Tjia Nyuk Hwa cuba menyembunyikan wajahnya dengan kain.

Januari lalu, seorang penganut Kristian disebat kerana menjual arak di wilayah dihuni lima juta orang dengan 98 peratus beragama Islam.


XOXO - Orang bukan Islam di Aceh mahami hukuman rota dikhalayak ramai adalah hukum mendidik dimana bukan untuk sakit seperti undang2 barat. Malah jika dipenjara siapa nak urus keluarga. Sebenarnya banyak kelebihan undang2 Islam. masalahnya di Malaysia bukan Islam tak faham kerana ada orang Islam bodoh mengelirukan mereka, kononnya kita belum bersedia....

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/