Saturday, 30 December 2017

Untuk Perkena “Mufti” Malaysiakini Sanggup guna Azwan yang “tak sihat”


Selebriti sensasi dan kontroversi, Azwan Ali, memang terkenal dengan mulutnya yang tidak teragak-agak melafazkan kata-kata pedas berbisa.

Disebabkan kelantangannya itu juga Azwan didatangi beberapa pihak untuk memberikan nasihat kepadanya agar menjaga adab sebagai seorang Muslim.

Mahathir minta maaf aje.. tak menangis seperti Perhimpunan Agung Umno dulu...


Mengakui dirinya cuma manusia biasa, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini membuat permohonan maaf secara terbuka di hujung ucapan yang disampaikannya di Shah Alam.

Bekas perdana menteri selama 22 tahun itu berkata beliau memohon maaf sekiranya pernah membuat sebarang kesilapan sepanjang tempoh terbabit dalam politik tanah air.

Mahathir nak kembali semula kuasa hakim jika Harapan memerintah, boleh percaya ke?


Pengerusi PPBM Tun Dr Mahathir Mohamad tekad memulihkan doktrin pemisahan kuasa jika Pakatan Harapan menang pilihan raya umum akan datang.


Wednesday, 27 December 2017

Penyamum Vs Perompak, Rakyat Terseksa


Najib mahu hapus legasi Mahathir antaranya membina bangunan Exchange 106 yang akan lebih tinggi dari KLCC dimilik oleh pelabur asing dari Indonesia. Begitu juga bangunan PNB 118 yang akan jauh lebih tinggi dari Exchange 106 dan KLCC juga sedang rancak dibangunkan. Bangunan ini yang akan menjadi bangunan tertinggi di Malaysia dan di ASEAN ialah 100% milik Malaysia melalui PNB.

Sunday, 24 December 2017

Pembongkaran isu Wang Kelian, Felda ‘kebetulan’ terancang?


Minggu lalu, musim tengkujuh di Malaysia tidak dapat menurunkan suhu politik negara apabila terbongkarnya dimensi baru di dalam skandal pembunuhan beramai-ramai di Wang Kelian pada 2015 dan juga Felda yang kehilangan tapak ibunya di Jalan Semarak.


70% kedai tutup selepas kubur beramai-ramai ditemui di Wang Kelian


PETALING JAYA: Wang Kelian di Perlis yang dahulunya menjadi tumpuan pengunjung setiap hujung minggu, kini ibarat hidup segan mati tak mahu sejak penutupan zon aliran bebas pada 1 April 2015, susulan penemuan kubur beramai-ramai, kata pegawai pelancongan Tourism Malaysia Perlis.


Syarikat guaman pemimpin PKR wakili syarikat perumahan projek bernilai RM1.181b yang berakhir dengan rundingan yang merugikan kerajaan


1. Pada 27 Ogos 2017 che'GuBard telah membuat laporan korupsi ke atas satu skandal tanah (berkaitan Kerajaan Negeri Selangor) PKPS bernilai RM1.181billion yang terkait Azmin Ali dan Khairuddin A.Hassan klik rujuk http://chegubard.blogspot.my/2017/10/laporan-sprm-skandal-tanah-rm1181b.html . Kemudian beberapa pihak lain turut tampil membuat laporan SPRM berkenaan perkara ini.

ECRL: Hutang atau Pelaburan Bayang-Bayang MengerikanTUN DAIM Zainuddin dan sesiapa pun yang peduli mengenai kepentingan negara dan rakyat jelata berhak mendapat kepastian mengenai projek Landasan Kereta Api Pantai Tumur (ECRL).