Tuesday, 20 February 2018

Sumpah Jadi Abu, Cerita Lawak Husam Terkini


Ramai berpendapat makin hari Husam Musa makin melalut dan banyak kenyataannya sangat lawak dan cerita-cerita sudah menjadi penghibur untuk rakyat Kelantan yang mana rakyat Kelantan suka menghabiskan masa malamnya mendengar ceramah sebagai satu budaya sosial mereka seperti masyarakat bandar yang 'lalai' dengan pusat hiburan.

xoxo bawa satu kenyataan lawak baru untuk pembaca. Baca dan berfikir dengan akal waras.HUSAM DAKWA ADA BUKTI RAKAMAN PAS BEKERJASAMA DENGAN UMNO


Pendedahan berkaitan Pas sedang berpakat dengan Umno semakin panas apabila wujud satu taklimat mengenai perkara itu secara tertutup dan sulit.


Naib Presiden AMANAH, Husam Musa berkata beliau memiliki rakaman taklimat berkenaan dan bersedia mengeluarkannya apabila hampir pilihan raya.“Saya ada rakaman itu dan pemimpin itu akan tahu saya benar-benar memilikinya"“Ini kerana pemimpin berkenaan menyebut dalam rakaman itu kalau ada sesiapa bocorkan dia akan disumpah jadi abu,” katanya ketika berucap merasmikan Bilik

Operasi Pilihan Raya Pakatan Harapan (PH) Dun Kadok malam tadi.


Dari rakaman itu katanya dapatlah diketahui bahawa Pas sudah bekerjasama dengan Umno.“Pas sudah ambil duit Umno"“Termasuk dalam pilihan raya negeri Sarawak, ambil duit daripada Umno,” katanya.


Mengulas pengakuan Presiden Pas bahawa ada “taawun” dengan Umno beliau berkata, ia merujuk kerjasama dalam pilihan raya.“Caranya adalah Pas bertanding tiga penjuru supaya menang Umno"“Perkara ini tentu tidak akan diberitahu kepada pengikut bawahan"“Ini yang orang Pas wajib tahu dan saya wajib sampaikan,” katanya.Beliau seterusnya mencabar pimpinan berkenaan yang kini tahu ancaman “sumpah jadi abu” ada di tangan beliau menafikan perkara itu.“Sila buat penafian kalau perkara ini tidak benar"“Jika jelas perkara ini benar, pilihan raya ini hanya ada dua pilihan antara PH dan Barisan Nasional (BN)"“Ini kerana menyokong Pas dalam pilihan raya ini hanya bertujuan memenangkan BN,” katanya.


XOXO - Manusia dilarang sema sekali mempermainkan nama Allah untuk menegakkan sesuatu, melainkan bersungguh-sunguh untukNya. Sumpah baiah ada kesan sangat buruk jika kita melanggarinya. Husam Musa ambil resiko ini kerana 'dendam' dalam perjuangan. Apa kesudahannya hanya Allah yang tahu. Kita manusia hanya melihat apa yang Allah tunjukkan sebagai pengajaran untuk orang lain, sumpah baiah bukan mainan politik semata-mata tapi kesungguhan dalam berjihad menegakkan agama Allah. 

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/

No comments:

Post a Comment