Wednesday, 7 March 2018

Mahfuz Masuk PAN senyap- senyap.. Muka Tak malu Nak Jadi Calon PAN Pokok SenaParti Amanah Negara (AMANAH) Kedah didakwa menolak nama Datuk Mahfuz Omar yang juga penyandang kerusi Parlimen Pokok Sena untuk bertanding sebagai calon pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).


Sumber mendakwa penolakan sebulat suara itu dibuat dalam satu mesyuarat AMANAH Bahagian Pokok Sena, baru-baru ini.

Berdasarkan agihan kerusi Parlimen pakatan harapan (PH), Pokok Sena adalah kawasan yang bakal ditandingi oleh AMANAH.

Sehingga kini, Mahfuz adalah calon bebas susulan tiada kenyataan rasmi daripada beliau berhubung penyertaannya dalam mana-mana parti PH.

Menurut sumber, sekiranya Mahfuz berdegil untuk bertanding pada PRU akan datang bagi kerusi Parlimen Pokok Sena, AMANAH tetap membantah tindakan itu.

"Apa yang rakan saya dari AMANAH beritahu, dia (Mahfuz) sudah isi borang AMANAH dalam senyap.

"Mahfuz tak ikhlas. Itu yang AMANAH kata. Kalau dia ikhlas (sertai AMANAH), dia sudah umum hari itu lagi.

"Sebab itu, dalam mesyuarat AMANAH Bahagian Pokok Sena semua menolak dia. Cuma dua tiga sahaja yang sokong dia," katanya kepada wartawan NSTP, hari ini.

Mahfuz mewakili Parlimen Pokok Sena sejak 1999 atas tiket PAS. Pada 2004, beliau pernah tewas kepada calon Barisan Nasional (BN) dan kembali memenangi semula kawasan itu pada PRU berikutnya.

Mahfuz menyertai PAS sejak 34 tahun lalu tetapi pada 31 Disember 2017, beliau mengumumkan keluar daripada PAS.

Bekas Naib Presiden PAS itu memberi alasan kegagalannya menjadi "penghubung" antara gabungan pembangkang dan PAS sebagai punca beliau mengambil keputusan itu.

XOXO - Orang yang langgar baiah dengan Allah sudah pasti akan dilaknat. Hanya masa sahaja akan menunjukkan tiada sesiapa boleh bermain sumpah laknat dengan Allah s.w.t.

Sila layari : https://gagasansejahtera.blogspot.my/

No comments:

Post a Comment